Kerstvakantie

De laatste dagen voor de Kerst en voor velen voor de kerstvakantie. Als ik zo om me heen kijk zijn veel mensen wel toe aan vakantie? zo ook deze organizer.

Vorige week was ik bij een cliënte en terwijl ik mijn spullen voor de organizesessie uitpakte, verzuchtte ik dat ik de gebruikelijke papieren voor deze organizesessie niet bij me had. Ik was naar haar op weg gegaan met de gedachten ‘Opletten je hebt vandaag drie tassen bij je’ zodat ik niet een tas in de trein zou laten staan of in de bus op weg naar haar toe. Wat ik vergeten was om de gebruikelijke papieren alvast de avond ervoor in de werktas te doen.
Ik hoorde mijn vader nog zeggen ‘Hoe vaak moet ik je nog vertellen maak ’s avonds je tas klaar?’. Deze vraag stelde hij me vroeger vaak toen ik op de middelbare school op vrijdagochtend twee minuten voor vertrek naar school als een gek nog naar mijn gymschoenen op zoek moest. Mensen die mij kennen weten welke warme herinneringen ik aan mijn middelbare schoolgymlessen heb; het begon vaak al met het zoeken naar de gymspullen. Afijn, ik dwaal af, moet kunnen zo aan het eind van het jaar.
Maar goed, mijn vader leerde me vroeger al dat ik ’s avonds de tas voor de volgende dag klaar moest zetten. Toen zei ik vaak dat ik toch vroeg opstond en tijd genoeg had. ‘Nee Ria, ’s ochtends ben je minder wakker en het geeft rust om zo je reeds klaar gezette tas op je fiets te kunnen binden.’ Dit vooruit werken komt natuurlijk vaak naar voren wanneer ik cliënten begeleid bij het beheersen van hun tijd en het voorkomen van stress door te krap te plannen of simpelweg dingen die je moet doen te laat te doen. Het was voor mijn cliënte een eye-opener dat ook een organizer zulke ‘fouten’ kan maken bij het inpakken van haar organize-tas?.

Fijne Kerstdagen wens ik een ieder met hopelijk de nodige rust voor je en tijd om even bij te ‘tanken’. Tot in het nieuwe jaar!