Help Ria, mijn ouderlijke huis is bomvol!

Wil je direct naar mijn website dan kan dat hier.

Overvolle ouderlijke huizen

In mijn werk als personal organizer nemen vooral seniore alleenstaande dames mij in de arm. Zij zijn bezorgd over wat voor een bergen werk hun kinderen straks moeten verzetten als ze er zelf niet meer zijn. ‘Ja Ria, en dan hebben zowel mijn dochter als schoonzoon een baan buitenshuis, opgroeiende kinderen en dan moeten ze straks ook nog mijn bomvolle, ruime huis leeg ruimen en verkopen. En ook de hele boedel afwikkelen. Hoe kun je mij en hen helpen?’ Ik heb mee gemaakt dat een oudere dame vervolgens een schilderij in haar huiskamer van de muur afhaalde alvast voor haar dochter. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Stel je voor dan zit je als seniore alleenstaande dame in een lege huiskamer want alle spullen zijn alvast naar de kinderen weggegeven en gebracht. Bij deze dame hebben we toen op de achterkant van het schilderij op de lijst geschreven voor wie het schilderij is.

En deze senioren hebben natuurlijk gelijk. Hoeveel werk moet je als nabestaande wel niet verzetten om een heel vol huis eerst uit te ruimen, klaar te maken voor de verkoop en dan leeg te halen? Als je dat werk al tijdens je leven als senior kunt doen voor je volwassen kinderen, scheelt dat heus een slok op een borrel. Als personal organizer kan ik ouderen helpen om het overvolle huis tijdens hun leven al te ordenen. De laatste tijd schakelen steeds vaker de kinderen mij alvast in. Ik ga dan zowel met de volwassen kinderen als de senioren aan het ruimen in de ouderlijke woning. Zo voorkomen de kinderen heel veel extra werk voor als –hopelijk veel later- hun ouders er niet meer zijn en het ouderlijke huis leeg geruimd moet worden. En bedenk ook eens hoeveel rust het u als senior geeft als uw huis op orde is en hoeveel verdriet het uw kinderen bespaart. Ruimen na een overlijden en de boedel afwikkelen brengt extra veel emoties mee en kost daarmee extra veel energie voor de achterblijvende kinderen of andere nabestaanden!

Benieuwd wat ik voor u op dit vlak kan betekenen? Mail of bel me gerust op info@stikkelmanorganizing.nl of M 06 – 429 308 27.