Zijn Tiny Houses de toekomst?

Wil je direct informatie over mijn diensten, dan kan dat hier.

Tiny HousesWorden Tiny Houses (Engels voor piepkleine huisjes) de toekomst? Als Huishoudorganizer help ik mensen vaak die te veel spullen in huis hebben. Je begrijpt dat deze Tiny Houses mij heel erg aanspreken. Gisteren, donderdag 21 januari 2016, lichtte medewerkers van Nieuwsuur deze beweging uit Amerika toe. Van de steeds groter wordende huizen keert men nu in Amerika terug naar kleinere huizen. Tiny Houses hebben een oppervlakte van circa 40 vierkante meter.

Sarah Susanka publiceerde in 1997 hierover al een boek getiteld ‘The not so big house’. Hiermee zorgde zij voor een wederopleving van de Tiny Houses. Na de orkaan Katrina in 2005 in Noord-Amerika ontwikkelde Marianne Cusato de Katrina cottages, waarvan de kleinste een oppervlak van 29 vierkante meter had. Deze huisjes vormden een mooi alternatief voor trailers, zeg maar stacaravans.

Dat klein fijn kan zijn maar ook goedkoop bewijzen de Tiny Houses die Gregory Kloehn bouwt van gevonden materialen voor een kleine $ 40. Op deze site kun je lijsten van Tiny Houses vinden in Noord Amerika. Wil je meer weten over Tiny Houses in Amerika dan kun je hier de documentaire ‘Living Small’ bekijken.

Tiny Houses in AlmereIn Nederland is Almere de eerste gemeente die een start maakt met dit nieuwe fenomeen. Dit jaar en in 2017 willen de gemeente Almere en het Woningbouwatelier een BouwExpo Tiny Housing organiseren. Zij zullen dan Tiny Houses bouwen die voor een ieder te bezichtigen. Hiermee willen ze de aanjager zijn van een innovatie, betaalbare en duurzame nieuwbouwproductie. Interessant voor bouwend Nederland! En voor alle organizers in het land!