Week van de Hoogbegaafdheid van 11 tot en met 19 maart 2016

Wil je nu meer weten over mijn diensten, dan kan dat hier.

Deze week zetten de organisatoren van de Week van de Hoogbegaafdheid hoogbegaafdheid in een positief daglicht zetten. Niet iedere hoogbegaafde kan met zijn talenten altijd en overal zichzelf zijn. Dat is jammer. Door meer voorlichting te geven deze week hoopt het organisatieteam meer aandacht voor hoogbegaafdheid te krijgen. Misschien vraag je je af of je zelf hoogbegaafd bent en of je andere hoogbegaafden kunt ontmoeten. Lees verder!

Hoogbegaafdheid en seniorenZo kon je bij omroep Max afgelopen maandag 14 maart kijken naar hoogbegaafdheid bij senioren. Aangezien ik seniore alleenstaande dames ontzorg sprak deze aflevering me erg aan.

Instituut Hoogbegaafdheid VolwassenenZelf ben ik hulpverlener bij het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen, zie ook ihbv.nl. In mijn werk als personal organizer ontmoet ik namelijk met de regelmaat hoogbegaafden. Heerlijk om met lekker slimme mensen aan de slag te gaan. In het huishouden en het thuismanagement blijken hoogbegaafden soms wat minder praktisch ingesteld te zijn. Ik help hen hierbij door tips te geven over hoe je bijvoorbeeld je huishouden makkelijker kunt inrichten zodat het soepeler loopt.

Hoe weet je of je hoogbegaafd bent?Wil je weten of je zelf hoogbegaafd bent? Doe dan de Mensa-test op de site van Mensa. En blijk je hoogbegaafd te zijn, dan kun je lid worden van Mensa en daar gelijkgestemden ontmoeten. Ook organiseert het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen cafe’s voor hoogbegaafden in o.a. Zwolle.

Dus….ben je hoogbegaafd en wil je andere hoogbegaafden ontmoeten? Er zijn verschillende mogelijkheden in Nederland zoals de Stichting Mensa en het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen.

Succes met je hoogbegaafdheid en vooral plezier!