Wereldalzheimerdag, Alzheimer in beweging en Alzheimer-sokken

Wil je direct lezen over de diensten die Stikkelman Organizing biedt, dan kan dat hier.

In mijn werk als personal organizer kom ik met de regelmaat in gesprek met mensen die een familielid hebben die aan de zieke Alzheimer lijdt. Voor hen en voor andere geïnteresseerden is dit blog.

WereldalzheimerdagAfgelopen maandag, 21 september 2015, was het wereldalzheimerdag. De overkoepelende organisatie Alzheimer’s Disease International is de initiatiefnemer van deze dag. Doel is continu wereldwijd aandacht te blijven vragen voor deze akelige ziekte. Verder wil de overkoepelende organisatie ook dat zoveel mogelijk mensen weten wat voor een gevolgen het lijden aan de ziekte Alzheimer kan hebben voor de persoon zelf en voor zijn gezin, familieleden en vrienden.

In deze tijd organiseren de regionale afdelingen van de organisatie Alzheimer Nederland tal van activiteiten, zie de website. Mogelijk is er voor jou in jouw buurt een interessante activiteit.

Alzheimercafés Door deze wereldalzheimerdag is het ook handig om mensen te wijzen op het bestaan van de Alzheimercafé’s op tal van plaatsen in Nederland. Voor mijn werk bezoek ik met de regelmaat een Alzheimercafé. Ik ben altijd weer verrast over de hoeveelheid informatie die ik per avond krijg. Standaard is er een gastspreker die door een medewerker van veelal de plaatselijke welzijnsorganisatie op een prettige manier geïnterviewd wordt. Wil je een avond bijwonen van een Alzheimercafé bij jou in de buurt, dan hoef je je niet aan te melden, de toegang is gratis. De Alzheimercafés houden elke maand een bijeenkomst.

Alzheimer in bewegingGera de Leeuw startte een website genaamd Alzheimer in beweging. Op deze site vind je veel informatie waarom beweging goed voor je is als je aan Alzheimer lijdt. Verder organiseert Gera de Leeuw diverse activiteiten zoals het geven van lezingen over Alzheimer en zij werkt aan het boek Alzheimer in beweging.

AlzheimersokkenEen ludieke actie zijn verder de Alzheimersokken, sinds deze week te koop in Nederland. Deze sokken verschillen en daarmee symboliseren ze de verwardheid waarmee mensen met de ziekte Alzheimer kampen. Frans Moolenaar en Mart Visser hebben elk een sok van het sokkenpaar ontworpen. Je kunt de sokken hier bestellen en daarmee onderzoek naar Alzheimer steunen.

Dus… sterkte met het ondersteunen van mensen in jouw omgeving die aan Alzheimer lijden en blijven bewegen met ons allen!