Voorjaarsschoonmaak toen en nu

DE VOORJAARSSCHOONMAAK!!!

Afgelopen week is de lente begonnen. Vroeger was dat vooral de tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Als ik aan de voorjaarsschoonmaak denk, denk ik aan tante Gerretje, een oude bewoonster uit mijn oude geboortedorp. Tante Gerretje was een boerendochter. Ze woonde in een heel groot huis. Toen ik kind was, was tante Gerretje al oud, tegen de 70 lentes. Eens per jaar deed tante Gerretje aan de voorjaarsschoonmaak en dat was zichtbaar. Tijdens deze grote schoonmaak stonden alle ramen van haar huis dagen wagenwijd open, alle kamerdeuren stonden open. Ze haalde werkelijk alle spullen van hun plaats. Haar voorjaarsschoonmaak kan zo in de Wikipedia.

Tegenwoordig zie je dat niet meer zo, maar veel mensen krijgen toch de voorjaaropruimkriebels en gaan extra opruimen in hun huis. Niet zo uitgebreid als tante Gerretje, maar toch!

De voorjaarsschoonmaak anno 2014

Hoe pak je tegenwoordig een grote schoonmaak aan?

Opruimtips

Gebruik een aantal vaste opruimtips ook voor de voorjaarsschoonmaak. Zo is het handig om boven in je huis te beginnen met schoonmaken. Ook is het verstandig om per ruimte in je huis schoon te maken. Doe je dit niet dan heb je binnen de kortste keren je hele huis overhoop en dat werk je dan niet een twee drie weg, ben je kortom verder van huis. Ruim en maak schoon van boven naar beneden per ruimte. En ben je dan eenmaal in een ruimte aan het voorjaarschoonmaken, lucht deze ruimte en de spullen erin dan goed.

Meer opruimtips Wil je meer opruimtips om jouw huis opgeruimd te krijgen? Kijk dan op mijn website of neem contact met me op: mobiel 06 -429 308 27. Succes met jouw voorjaarsschoonmaak!