Rust, Regelmaat, Reinheid in huis De drie R’en plus één R van Ruimte

Het leven van een kind moet saai zijn, zei Toos eens, een moeder van een goede oude vriendin van me. Toen ze dit zei had ik zelf nog geen kinderen en vond dit wat raar klinken. Saai, hoezo saai? Je moet je leven toch leuk maken? Nu ik zelf sinds een aantal jaren moeder ben, begrijp ik deze uitspraak wel van een saai leven. Zo deed ik op de basisschool op woensdagmiddag soms niets met mijn kinderen. Moeders om mij heen konden daar verbaasd over zijn en het saai vinden. Ga je dan niets doen met je kinderen, neem je je kinderen niet mee naar een leuke speeltuin? Nee, antwoordde ik, ze mogen lekker buiten spelen in de buurt of op de schoolpleinen. Lekker rustig voor hen. Daar gaat het volgens mij toch om. Dat je kinderen rustig kunnen leven. Ik blijf me soms verbazen als ik hoor wat mensen met jonge kinderen allemaal met hen doen in het weekend. Mensen, blijf toch eens gewoon een dagje rustig thuis, keutel wat in en rond je huis en laat je kinderen dit ook doen, denk ik dan wel eens. Iedereen moet het natuurlijk voor zich zelf weten, de ene persoon kan meer drukte hebben dan de ander. In deze blog heb ik het over de drie bekende R’en en over de vierde R, de R van Ruimte.

De eerste R van Rust

Waar denk je aan bij rust? Niet te veel dingen moeten doen en wat je moet doen in een rustig, kalm tempo. Vooral niet hoeven jachten. Niet hoeven zoeken naar spullen in je huis. Niet hoeven zoeken naar je afspraken voor de dag. In je huiselijke omgeving wil je rust hebben en in de ruimtes zelf in je huis.

Meer weten? Wil je meer organizetips over de R van Reinheid, Ruimte en Regelmaat? Kijk dan op hier verder of neem contact met me op: info@stikkelmanorganizing.nl. Succes met het regelen van de drie R’en bij jou in huis!