Help krijg ik overzicht in mijn leven en dus ook in mijn huis? Tips voor het ordenen van je leven en je huis.

Wil je direct meer info? Klik dan hier.

Help!!! Regelmatig spreek ik mensen die geen idee hebben hoe ze overzicht in hun leven kunnen krijgen. De ene persoon vertelt me, dat ze regelmatig een poging onderneemt om overzicht te krijgen. De ander leest boek na boek maar komt zelf niet verder dan dat. Ik moet dan vaak denken aan mijn zus die eens op een cursus timemanagement is geweest. De ene gouden regel die ze daar leerde was (en deze zin komt je vast en zeker bekend voor) ‘Just do it’. Gewoon doen, kom in aktie. Daar komt het dus vaak op neer. Maak een begin en zet dan ook door. En dat laatste is natuurlijk het moeilijkste. In dit blog neem ik je op sleeptouw om een begin te maken met het ordenen van je leven en hoe je daar verder mee kan komen. Ik heb me voor dit blog gebaseerd op mijn eigen huishouden, het huishouden van mensen die mijn hulp inschakelen en natuurlijk het boek Getting things done van David Allen.

Tips voor overzicht en structuur in je leven en huishouden

Tip 1 Aktie

Je kunt je nog wel langer afvragen hoe je nu structuur in je leven kunt krijgen. Je kunt hierover blijven praten en blijven lezen. Het aller belangrijkste is om er NU een begin mee te maken. Van de onderstaande tips ken je er vast en zeker al een paar. Pik die tips eruit die je aanspreken en begin daar mee. Kom in aktie, doe nu!

Tip 2 Ruimen per ruimte

Om te voorkomen dat je hele huis tijdens het opruimen nog chaotischer wordt, is het raadzaam om per ruimte in je huis te gaan opruimen. Na een ochtend ruimen is dan die ene ruimte opgeruimd of verder opgeruimd en heb je niet alle ruimtes in je huis overhoop gehaald.

Meer tips? Wil je meer organizetips over hoe je structuur en rust in je leven, huis en huishouden kunt brengen? Kijk dan hier voor de diensten van Stikkelman Organizing of neem contact met me op: info@stikkelmanorganizing.nl. Succes met het werken naar meer overzicht en structuur in jouw leven!