Opruimen met opruimgoeroe Marie Kondo

Als je direct naar mijn website wilt voor opruimtips en hulp: de Huishoudorganizer

Afgelopen zaterdag, 28 februari 2015, wijdde Aaf Brandt Cortsius een artikel in het Volkskrantmagazine over het werk van opruimgoeroe Marie Kondo uit Japan. Als professional organizer sprak dit artikel me natuurlijk aan.

’Opgeruimd’Aaf Brandt Cortsius had het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo bestudeerd en zelf een aantal weken in praktijk gebracht in haar eigen huis en huishouden. Net als veel andere vrouwen probeert Aaf Brandt Cortsius meerdere opruimmethodes om haar eigen haar opgeruimd te krijgen. Zo zocht zij naar opruimmethodes en opruimtheorieën onder meer van collega professional organizer Zamarra Kok. Volgde ze tips op van FLYLADY. Ook Aaf Brandt Cortsius bleef kampen met een onopgeruimd huis en las daarom het nieuwste boek van opruimgoeroe Marie Kondo ‘Opgeruimd’.

Wanneer zijn jouw spullen overtollig?Zelf heb ik het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo natuurlijk ook direct aangeschaft en deels nu doorgenomen. Wat zo leuk is ook bij deze opruimgoeroe Marie Kondo is de aandacht die zij opruimende mensen laat besteden aan het geluk van hun spullen in hun huis. Als personal organizer hanteer ik zelf altijd een aantal criteria om cliënten te helpen afstand te doen van hun overtollige spullen.

Spullen in huis die jou gelukkig makenDat is de vraag die Marie Kondo hanteert als basisregel: Does it spark you joy of te wel geeft het ding je plezier, word je er blij van? Dat is natuurlijk hetgeen ieder mens wil wanneer zij haar huis opgeruimd probeert te krijgen: eindigen met een huis dat volstaat met spullen waar jij gelukkig van wordt!