Minibieb, the little free library

Wil je direct lezen over de diensten die Stikkelman Organizing biedt, dan kan dat hier.

Minibieb of een little free libraryNet las ik in een Leids sufferdje over de minibiebs in Leiden. Voor degenen die het begrip minibieb nog niet kennen. Een minibieb is een weerbestendig miniboekenkastje met ruiten op een hoge paal(zie foto) die je in de openbare ruimte kunt plaatsen, in je tuin of aan je huis. In de minibieb kunnen mensen hun overtollige boeken zetten. Ook kunnen mensen boeken uit de bieb halen en mee naar huis nemen. Als personal organizer kom ik nogal eens bij mensen die veel overtollige boeken hebben. Het huis uit doen is vaak voor hen moeilijk omdat niemand de boeken dan meer gebruikt. Bij de minibieb kan iedereen de boeken gebruiken. Prettig dus om daar je overtollige boeken naar toe te brengen.

Minibieb waarom?We gaan toch met ons allen steeds meer naar een deeleconomie toe. Denk aan sites als Croqqer en Peerby. Waarom dan niet met ons allen je overtollige boeken delen? Veel mensen met een minibieb krijgen aanspraak door hun minibieb aan hun huis of in hun tuin. Mensen die een boek lenen uit de minibieb, knopen vaak een praatje aan met de bewoners of praten met andere leners. Leuke bijkomstigheid, alle minibiebs zijn 24 uur open per etmaal, dus 24/7.

Minibieb waar?In Den Haag vind je veel minibiebs op de site minibieb Den Haag. Ook Leiden kent meerdere minibiebs of little free libraries zoals een minibieb op de Apollolaan. Minibibliothecarissen twitteren ook over hun eigen little free library zoals @ZwolleBenB zie tweet van 21 november 2014.

Minibieb maken of kopen?Je kunt op de site van minibieb een minibieb of little free library kopen. Ook vind je op deze site voorbeelden hoe je je eigen minibieb kunt opleuken en ook natuurlijk op Pinterest. De handige mensen onder ons kunnen natuurlijk ook zelf hun eigen minibieb in elkaar knutselen.

Minibieb en vakantieNu de vakantietijd is aangebroken, is het handig om in een minibieb je vakantieboeken op te halen. Heb je je minibieb-boeken na je vakantie uit, dan kun je ze gewoon weer terug brengen of in een andere minibieb plaatsen.

Dus…Op naar een minibieb bij jou in de buurt om jouw vakantieboek op te halen of heerlijk gaan knutselen aan je eigen minibieb.