Lente en je lentekleren

De lente is er nu echt, mooi weer, zonneschijn. Het is nu de tijd van het jaar dat je spullen uit je huis kunt halen, bijv. je winterkleding om die te wassen en buiten te laten drogen. En vice versa je zomerkleren uit je winterkoffer.

Dit moment van omwisselen van seizoenskleding behandel ik altijd bij mijn cliënten. Want hoe weet je wat er in je klerenkast hangt als je het nooit eens er allemaal uithaalt en bekijkt? Een zogenaamde ontspulvraag.

Hoe heb jij dat geregeld, je winter- en zomerkleren? Hangen ze allemaal in één kast op je slaapkamer? Of heb je meerdere kledingkasten in meerdere ruimtes? En loop je wel eens door al je kleren? Als het antwoord op deze laatste vraag nee is, kun je daar nu mee beginnen. Kijk eens in je kledingkasten welke kleren je het afgelopen half jaar niet gedragen hebt. En stel dan de ontspulvraag ‘Ga ik dit kledingstuk nog dragen het komende half jaar?’ Nee, weg ermee zeg ik altijd. Als je je deze vraag twee maal per jaar stelt, gaan al je kleren twee maal per jaar door je handen. Het voordeel hiervan is dat je weet welke kleren er in je kasten hangen. Als je dan goed met de ontspulvraag ‘Ga ik dit kledingstuk nog dragen het komende half jaar?’ omgaat, hangen er kleren in je kast die je draagt. Dat laatste geeft ook een goed gevoel. En check behalve de planken en hangende kleding in de kast ook de bodem van je kledingkast. Welke spullen liggen er op bodem? Horen die er? En stel de ontspulvraag van gebruikt/niet gebruikt.

Waar kun je naar toe met kleren die nog goed zijn en die je niet wilt weggooien? Kijk eens op de site van Inzameldoelen. Hierop staan veelal kleinere goede doelen die zelf geen eigen website hebben. Mogelijk vind je een goed doel bij jou in de buurt. Mijn ervaring als personal organizer is dat mensen sneller afstand doen van overtollige spullen wanneer ze weten dat andere mensen hun overtollige spullen nog gaan gebruiken. Het bewuste tweede leven van hun spullen doet de opruimende persoon ook goed.
En weet jij nog een goed doel dat niet op de site van Inzameldoelen staat? Laat het me weten dan regel ik dat dat goede doel ook vermeld wordt.

Zoek je hulp hierbij, lees hier meer over mijn dienst hulp bij huis opruimen.
Ook geef ik hier op woensdagochtend 30 mei 2018 een workshop over in Oegstgeest. Meer info over o.a. kosten en opgeven lees je hier.

Succes met het opgeruimd krijgen van je winter- en zomerkleren!