JE HUIS OPRUIMEN en FLYLADY

In mijn werk als opruimcoach kom ik regelmatig bij mensen die baat hebben bij de werkwijze van FLYLADY. Wellicht denk je nu FLYLADY wie is dat, nooit van gehoord? FLYLADY is de werknaam van Marla Cilley, een Amerikaanse professional organizer, die mensen helpt bij het opruimen van hun huis. Veel mensen uit mijn omgeving hebben baat bij de FLYLADY’s tips over het opgeruimd krijgen van hun huis. Mensen met onopgeruimde huizen, hikken vaak aan tegen een begin maken met opruimen. Hoe te beginnen en waar in huis te beginnen met opruimen zijn dan vaak de hoofdvragen. Wanneer kan ik spullen uit mijn huis wegdoen en welke spullen doe ik dan mijn huis uit? Ook is het volhouden van het blijven opruimen voor velen een (te) grote opgave. Sommige mensen durven geen mensen meer in hun huis uit te nodigen omdat het zo’n bende is.

Ordenen, organiseren

Naast het geordend krijgen van je huis, je huishouden en thuisadministratie is het schoon houden van je huis voor veel mensen ook een opgaaf. Hoe maak je schoon? Wanneer maak je schoon en vooral hoelang maak je schoon? Waar begin je met schoonmaken? Dit zijn vragen waar menig persoon –vooral- haar hoofd over kan breken. En waar vind je dan handige tips op het net?

Eén ruimte per week

FLYLADY hanteert het principe van een ruimte per week extra schoonmaken bij voorbeeld je keuken. Ik noem dit even de attentieruimte van de week. En dan niet in een dag uren achter elkaar ploeteren, nee, een tien minuten extra aan je keuken besteden per dag.

Meer informatie over opruimen Wil je meer tips over je huis opruimen zoals FLYLADY dit adviseert? Kijk dan op mijn website of neem gerust contact met me op: mobiel 06 -429 308 27! Succes met het opgeruimd krijgen van jouw huis!

.