Inzameldoelen, Sharingweek en Dag van de Duurzaamheid

Wil je nu meer weten over de diensten van Stikkelman Organizing? Klik dan hier.

Na een lange zomerpauze, nu weer een blog van mij. Deze blog staat totaal in het teken van duurzaamheid. Dit omdat ik regionaal ambassadeur van Inzameldoelen.nl ben geworden, omdat het deze vrijdag de Dag van de Duurzaamheid is en omdat vandaag, 8 oktober ’14, de Sharingweek start.

Inzameldoelen.nl

Sinds enige tijd ben ik ambassadeur van Inzameldoelen.nl.. Ingeborg Koot, een collega organizer van me, startte deze site voor Nederland in 2013. Op de site van Inzameldoelen.nl vind je allerlei doelen, naast de meeste bekende inzameldoelen als kringloopwinkels, om je spullen aan te geven. Tijdens mijn werk als organizer kom ik regelmatig bij mensen met te veel spullen. Deze te vele spullen zijn vaak nog in goede staat en goed te gebruiken. Zonde dus om weg te gooien. Mensen die ik in mijn werk als personal organizer begeleid, doen veel gemakkelijker hun overtollige spullen de deur uit wanneer ze weten dat hun overtollige spullen nog een tweede leven krijgen. En dat is nu waar ik naar op zoek ben als ambassadeur van inzameldoelen Leiden en omstreken de goede doelen hier in de omgeving. Ken jij een goed doel in Leiden of omgeving, die blij is met overtollige spullen? Laat het me weten (emailadres: info@huishoudorganizer.nl). Dan kunnen we jouw goede doel op de site van Inzameldoelen.nl zetten.

Dit is ook een van de redenen van oprichtster Ingeborg Koot om de site inzameldoelen.nl te starten. Vaak hebben goede doelen geen geld om ook nog eens een website te maken en al helemaal niet om die te onderhouden. Deze mensen zijn bezig met hun goede doel. Door het adres van hun goede doel vindbaar te hebben op de kaart van Inzameldoelen.nl brengen meer mensen hun overtollige spullen hopelijk naar hun goede doel.

Aan wat voor een soort overtollige spullen kun je denken voor de site Inzameldoelen.nl? Denk aan overtollig speelgoed, overtollige boeken, overtollige huisraad, overtollige kleding, overtollig linnengoed, overtollige schoolspullen. Op de site Inzameldoelen kun je ook op deze soorten overtollige spullen zoeken naar inzameladressen.

Inzameldoelen.nl en FaceBook

Wil je helpen om Inzameldoelen.nl nog meer bekendheid te geven? Like dan de FaceBookpagina Inzameldoelen.nl. zodat al jouw vrienden op FaceBook ook de Inzameldoelen.nl zien langs komen!

Sharingweek

En laat nu net vandaag, 8 oktober ’14, de Sharingweek starten! In deze week van 8 tot en met 15 oktober ‘14 laten mensen in Nederland zien welke spullen ze eigenlijk al met elkaar delen. Denk bij voorbeeld aan Peerby, Croccer. Misschien is er wel een Sharingweek-evenement bij jou in de buurt? Zo kun je in Amersfoort een workshop crowdfunding volgen en is er een klusveiling van Croccer op 15 oktober in Utrecht. Verder zijn er evenementen in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch.

Dag van de duurzaamheid, vrijdag 10 oktober

En dan is er deze week ook nog de Dag van de Duurzaamheid en wel op vrijdag 10 oktober ’14. Op de Dag van de Duurzaamheid, laten mensen in Nederland zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken. Op de site vind je tal van acties die geplanned staan voor a.s. vrijdag, de 10e oktober. Zo start op 10 oktober de bouw van windturbines bij de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude, is er in Leiden de presentatie van de Stichting Duurzame Horeca Leiden en omgeving, en vind je op de FaceBookpagina Duurzaam071 nog meer activiteiten in en rond Leiden over duurzaamheid. Kijk voor activiteiten bij jou in de buurt op de site van de dag van de duurzaamheid.

Ddduuusss…

ken je een goed doel bij jou in de buurt dat vermeld kan worden op de site van Inzameldoelen.nl. laat het me dan weten. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan duurzaamheid maak dan gebruik van de sites van de Sharingweek en de Dag van de Duurzaamheid tussen vandaag, 8 oktober en 15 oktober ’14.