Huis opruimen en de voorjaarsschoonmaak

Op mijn vorige blog over de voorjaarsschoonmaak heb ik leuke reacties gekregen. Ook heel herkenbare. Voor degenen die mijn vorige blog niet gelezen hebben (kun je alsnog hieronder lezen op dit blog) daarin beschreef ik uitgebreid hoe de mensen vroeger de voorjaarsschoonmaak uitvoerden en hoe het tegenwoordig kan. En bij het tegenwoordige had ik een waslijst aan schoonmaakbezigheden. Heel begrijpelijk reageerden mensen dat de voorjaarsschoonmaak anno 1960 nu veel te veel werk is om te doen. Anderen reageerden met de opmerking dat ze sommige delen van de voorjaarsschoonmaak toch ter hand zouden proberen te nemen.

In dit blog tips voor het schoonmaken en opruimen van je huis al dan niet in combinatie met de voorjaarsschoonmaak.

1 Eerst opruimen dan schoonmaken

Wat voor de voorjaarsschoonmaak geldt, geldt natuurlijk sowieso voor het opruimen van je huis. Het werkt het prettigst wanneer je eerst spullen opruimt en daarna gaat schoonmaken. Als je zelf wekelijks je huis schoon maakt, zal je dat waarschijnlijk op dezelfde manier doen. Eerst alle spullen uit je huiskamer die daar niet horen. En dan pas ga je je huiskamer schoonmaken. Idem dito met je slaapkamers.

Meer tips Wil je meer tips voor het doen van de voorjaarsschoonmaak? Kijk dan op hier of mail me gerust: info@stikkelmanorganizing.nl. Veel succes met het doen van jouw voorjaarsschoonmaak!

2 thoughts on “Huis opruimen en de voorjaarsschoonmaak

  • 22 mei 2014 at 15:24
    Permalink

    Oh hele fijne tips! Ik heb nooit tijd om één grote voorjaarsschoonmaak te doen, dus blijft het maar uitstellen. Eén kamer per keer is natuurlijk ook een mogelijkheid, slim! Ik heb sinds kort wel een centraal stofzuigsysteem (http://www.astrovac.nl/), dat scheelt al een hoop tijd en gezeul met de wekelijkse kleine schoonmaak.

  • 23 mei 2014 at 12:32
    Permalink

    Bedankt voor uw reactie. En bij elke keer als u iets schoonmaakt in huis, iets extra's meenemen voor bijv. een half uurtje. Helpt ook. Vele kleine beetjes schoonmaken maken ook een hoop schoon:)

Comments are closed.