HELP het overvolle huis van mijn ouders

Wil je direct naar mijn website, dat kan hier.

Toen ik een aantal jaren gelee met mijn werk als personal organizer begon, kwam ik al snel bij oudere mensen terecht met overvolle huizen. Overvolle huizen vol spullen van vroeger, vol spullen van niet zo lang geleden en vol van spullen van nu. En dan waren deze overvolle huizen ook nog eens grote, ruime huizen. Heb je het plaatje?

Ria, help me

De laatste tijd spreken mensen mij steeds vaker aan over het overvolle huis van hun ouders. Deze mensen zijn dan vaak zelf veertigers, vijftigers. Ze hebben een vol leven met beide partners werk, opgroeiende kinderen vaak en dan oudere ouders met een huis bomvol spullen. Nu is zo’n bomvol huis geen probleem zolang het met de bewoners goed gaat, zolang de bewoners geen extra zorg nodig hebben en zolang de bewoners er nog zijn. Vaak hebben de kinderen al met hun ouders gesproken over het overvolle huis. Gesprekken in de trant van ’Goh pap, zouden we niet eens kunnen bekijken of er mogelijk spullen het huis uit kunnen, bij voorbeeld van de ruime, volle zolder? ’. Deze kinderen krijgen dan vaak als antwoord, dat het zo’n vaart niet loopt of de spullen staan niemand in de weg. In feite is dat natuurlijk ook zo. Maar deze kinderen hebben de verhalen gehoord van vrienden met ouders met overvolle huizen. Toen ineens de ouders van deze vrienden iets gingen mankeren of plots kwamen te overlijden, bleven de vrienden achter met het overvolle huis.

Een overvol huis

Tja, want wat betekent dat als je als kind achterblijft met een overvol huis van je ouders dat opgeruimd en geordend moet worden? Ten eerste bergen werk verzetten voordat het huis uitgeruimd en opgeruimd en leeggeruimd is. Ten tweede bergen herinneringen die bij het opruimen van het huis naar boven komen. Soms leuke herinneringen, soms minder leuke herinneringen. Je wilt toch niet alles van je ouders weten?! Ten derde kost het veel tijd naast al je gewone dagelijkse beslommeringen om je ouderlijk huis leeg te halen. Voor het gemak heb ik het hier dan even niet over kinderen met gescheiden ouders en dus meerdere woningen die na overlijden opgeruimd en leeggeruimd moeten worden.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het betekent voor je kinderen als je hen een overvol huis achterlaat? Of wil je meer tips over hoe je jouw overvolle huis leger krijgt? Kijk dan op mijn website of neem contact met me op: mobiel: 06 – 429 308 27. Succes met het leger krijgen van het overvolle huis van jouw ouders of van jou!