Wie belt jouw moeder in de vakantie?

Heerlijk, het is weer zomervakantie en tijd om even uit je sleur te komen. Je trekt er met je gezin op uit. Leuk voor jou en de jouwen maar wie belt je moeder als je dagen niet in het land bent?

Zoals voor jou je sportclub zomerstop heeft, zo heeft de bejaardengym van je moeder dat ook. Zij gaat waarschijnlijk niet in de zomer weg en blijft alleen thuis.

In mijn werk hoor ik nog al eens dat ouderen een saaie zomer kunnen hebben. Kinderen lang met vakantie, hun eigen sport- en borduurclub idem dito en daar zit een oudere dame of heer dan alleen thuis. Niemand die even aanwipt voor een kort praatje of een kopje koffie. Dan zijn de dagen lang en een zomer kan dan behoorlijk saai zijn.

Vorige zomer vroeg een vriendin mij of ik haar moeder enkele keren per week wilde bellen. Deze vriendin ging met haar gezin enkele weken weg. In deze weken belde ik de ene keer de moeder ’s ochtends, de andere keer ’s avonds. Ook heb ik haar tussendoor nog een kaartje over de post gestuurd. Had haar moeder vlakbij gewoond, dan was ik een paar keer langs gegaan voor een kopje koffie en een praatje. Een andere vriendin nam vorig jaar haar iPad mee op vakantie en maakte elke dag wat foto’s. Ze mailde die naar haar moeder. Zo kon haar moeder haar vakantie ook meebeleven en kreeg ze elke dag een mailtje.

Je ziet, er zijn simpele manieren om de ‘zomersleur’ van je achterblijvende moeder te doorbreken. Zeg nu zelf, als jij gevraagd wordt te bellen naar de moeder van een vriendin, doe je dat toch ook even?